keramičar Beograd

Keramičar Beograd

Keramičarski radovi

Poreklo i upotreba keramika datira još od mlađeg kamenog doba, iz preistorije. Naziv potiče iz grčkog jezike keramikost - kako se nazivao materijal od gline i ilovače koji se sušio i pekao u posebnim pećima. Ovaj materijal se, očito zbog svog kvaliteta, i dan danas koristi svuda - a posebno kao materijal postojan u izgradnji, odnosno renoviranju/adaptaciji stambenog prostora.

Šta su keramičarski radovi?

U keramičarske radove spada sve vezano za postavljanje pločica ili materijala koji služi u sličnu svrhu - kao što su kamen, mermer, granitne ploče ili behaton ploča . Pločice se mogu postaviti bilo kao enterijer - dekoracija i obloga unutrašnjih prostorija, bilo kao eksterijer - odnosno dekoracija i obloga spoljašnjih površina. Pločice se mogu postaviti kako na podu, tako i na zidu, a služe i kao sanitarna zaštita u kuhinjama i kupatilima, što ne znači da ih ne viđamo i u nekim drugima prostorijama: terasama, hodnicima,ako imate podno grejanje - po sobama, balkonima, poslovnim prostorima.

Osnovne karakteristike keramičkih pločica su te da ne propuštaju vodu i otporne su na ogrebotine, prljavštinu i vatru.

Postavljanje pločica(kamena ili granitinih ploča) zahteva pripremu podloge, da podloga bude ravna, čista i spremna za lepljenje pločica. Ukoliko treba zameniti pločice - stare se najpre skidaju. Mogu se lepiti i pločice preko pločica ukoliko je prethodni rad dobro postavljen, i čvrsto vezan. Treba imati na umu da je u ovom slučaju materijal za spajanje, odnosno lepak duplo skuplji od klasičnog. Ovakav pristup pločica preko pločica, koristi se uglavnom u prostorijama u kojima treba da se izbegne prljanje i prašina.

Ugao postavljanja pločica zavisi od potreba u prostoriji, i takođe se može odrediti. Mogu da se postave ravno, a mogu imati i kosinu zbog potrebe nekog pada, kao na primer odvoda vode.

Pločice se razlikuju prema kvalitetu, pa prilikom odabira dizajna i lepog izgleda, treba gledati i stranu kvaliteta i održavanja istih. Kada izaberete, najbolje da se posavetujete sa našim majstorima koji imaju višegodišnje iskustvo u keramičarskim radovima.

Na besplatnu procenu radova i konsultaciju sa nama možete nas pozvati u bilo kom trenutku!

Kontakt link

Informacije o cenama

Imate pitanje ili vam je potrebna informacija u vezi cene?

Budite slobodni da nas kontaktirate ako imate nedoumice oko adaptacije kupatila ili stana. Možete nas pozvati na kontakt telefon: +381 64 29 83 509 ili nam pošaljite poruku preko kontakt formulara.